Normes bàsiques de convivència

PUNTUALITAT: en aquest tipus de viatges és absolutament imprescindible atenir-se als horaris marcats pels organitzadors. Les hores d'aixecar-se al matí, de sortides de l'autobús, de trobada a les ciutats, de tornada a l'hotel, etc, han de ser respectades al màxim. Ningú, ni professors, ni conductor, ni alumnes poden permetre el luxe de fer esperar a un grup tan nombrós.

COMPORTAMENT A L'HOTEL: L'hotel és un lloc que compartirem amb més gent, de manera que el respecte cap a les persones que estiguin allà allotjades i dormint ha de ser l'adequat en tot moment. En els hotels no van amb bromes, a la més mínima queixa d'un hoste per estar armant jaleo a les habitacions a la nit, truquen a la policia i ens desallotgen de l'hotel. Hem de ser prou llestos com per no arribar a una situació tan desagradable.

ROBATORIS: és una cosa molt corrent avui en dia entre molts joves. És molt perillós sempre, però a l'estranger més. Una tonteria pot esdevenir tragèdia. Per robar en un supermercat ja ha hagut de quedar algun alumne espanyol a l'estranger. Està clar que tot el grup no es quedarà a la porta de la comissaria esperant que surti el company que s'ha passat de llest. Els professors es limitaran a comunicar als pares la situació.

DESPERFECTES: als desperfectes a l'autobús, hotels o qualsevol altre lloc que es derivin d'accions irresponsables seran imputats als seus causants.

 

Tots hem de tenir molt clares aquestes normes. Nosaltres estem disposats a concloure el viatge individualment o en grup si cal. Els professors acompanyants confien en el perfecte compliment d'aquestes normes bàsiques, si no és així, ens comprometem a prendre les mesures oportunes, trucar per telèfon i informar detallada i puntualment dels fets als vostres pares i al consell escolar del centre. Recordem que el reglament de l'institut i el decret de drets i deures dels alumnes no perden vigència durant el viatge.