Equipatge

A l'hora de fer la maleta us donarem una sèrie de consells a tenir en compte ja que preparar l'equipatge pot ser més difícil del que sembla. Si anem en avió el primer que hem de saber que tenim un màxim de 20 kg per persona (algunes companyies de baix cost el limiten a 15 kg com Ryanair) en una maleta per facturar de manera que hem de pesar abans de sortir de casa, perquè si sobrepassem aquests kg, ens cobraran per l'excés d'equipatge. D'altra banda el equipatge permès a bord ha de ser una peça les dimensions de la qual (alt + ample + llarg) no excedeixi de les següents mesures: 55 x 40 x 20 cm. i el pes total no sigui superior a 10kg.

 

En relació a la normativa sobre l'embarcament de líquids: Amb l'objectiu de protegir els passatgers de l'amenaça dels explosius líquids, la Unió Europea (UE) ha adoptat noves mesures de seguretat que restringeixen la quantitat de líquids o substàncies de consistència similar que els passatgers poden portar en el moment de passar els controls de seguretat dels aeroports comunitaris.

 

Aquestes mesures són aplicables a tots els passatgers que viatgin des dels aeroports de la UE, independentment de la seva destinació. Les noves mesures no limiten l'adquisició per part dels passatgers d'aquests líquids o substàncies a les botigues situades més enllà del punt de control, un cop mostrada la targeta d'embarcament, ni tampoc a bord dels avions operats per una companyia aèria de la UE.

 

Aquestes mesures s'aplicaran a tots els aeroports de la Unió Europea i als aeroports de Noruega, Islàndia i Suïssa. Només es poden portar petites quantitats de líquids a l'equipatge de mà.


Aquests líquids han d'anar en recipients petits, amb una capacitat individual màxima de 100 ml. El passatger haurà de col·locar aquests recipients o envasos en una bossa transparent de plàstic amb tanca, d'una capacitat màxima d'un litre (una bossa d'aproximadament 20 x 20 cm.), Per facilitar la inspecció d'aquests productes als controls de seguretat. Els passatgers hauran d'aconseguir aquestes bosses abans d'iniciar el viatge. Es consideren líquids:

 

- Aigua i altres begudes, sopes, xarops

- Cremes, locions i olis, inclosa la pasta de dents

- Perfums

- Els continguts dels recipients pressuritzats, incloent l'escuma d'afaitar, altres escumes i desodorants

- Tipus de gel, com ara gel de la dutxa o xampú - Qualsevol altra substància d'una consistència similar

- Aerosols

 

A l'aeroport cal presentar tots els líquids dins de la bossa que s'ha descrit anteriorment, separada de l'equipatge de mà, i col·locar la bossa a la safata de plàstic que es proporcionarà en els controls de seguretat, per permetre la inspecció per part de els treballadors de seguretat. Quan viatges en vaixell combinat amb un altre mitjà de transport és aconsellable portar una motxilla petita amb el necesser, el pijama i la roba interior i de recanvi per al dia següent.


Aquesta motxilleta la podreu portar amb vosaltres, mentre que la maleta amb la resta de l'equipatge es quedarà guardada al maleter de l'autocar.

 

Hem de tenir en compte de les dates en què viatgem i de veure el temps que fa normalment en aquestes dates en els determinats països a visitar.

 

Un cop dit això us donem els següents consells:


- Portar una maleta no massa pesada ni massa gran (no solem viatjar més de 7 dies en els viatges d'estudiants) i us recomanem que porti una etiqueta d'identificació personal amb una adreça i telèfon de contacte.

- No deu faltar un impermeable per si plou

- La roba ha de ser còmoda (des del pijama, fins a la roba de vestir, així com el calçat ja que farem molts quilòmetres visitant monuments)

- Mai estreneu el calçat a les excursions

- Un necesser amb tot el necessari per a la nostra higiene personal

- Gorra, ulleres de sol, crema protectora, sobretot en època estiuenca

- Medicaments que necessitarem durant el viatge.

- Documentació necessària (DNI, passaport)

- Diners en efectiu en la moneda del país a visitar i si és possible una targeta de crèdit per a qualsevol imprevist.

- Targeta sanitària

- Motxilla de mà per portar coses imprescindibles sempre a mà.