Coses importants que has de saber

En l'elaboració dels nostres programes ens hem trobat amb paraules que són importants que coneguis per a un major enteniment del pressupost i del viatge.

Companyies de vol regular i de low cost.

Una línia aèria de baix cost és una línia que generalment ofereix tarifes baixes a canvi d'eliminar molts dels serveis tradicionals als passatgers. El model empresarial típic d'una companyia aèria de baix cost es basa en:

- Una única classe de passatgers

- Una flota composta d'avions d'un únic model, generalment l'Airbus A320 o el Boeing 737. Així es redueixen els costos d'entrenament i servei.

- Un únic tipus de tarifa (normalment el preu creix a mesura que es venen els bitllets, el que busca recompensar la reserva amb gran anticipació)

- Places no numerades.

 

Els passatgers se senten on trien, accelerant l'embarcament

- Vols a aeroports secundaris, més barats i menys congestionats. D'aquesta manera s'eviten els retards deguts al trànsit i s'aprofiten les menors taxes per aterratge d'aquests aeroports.

- Vols curts i amb moltes freqüències

- Rutes simplificades, potenciant els viatges per etapes en lloc dels enutjosos transbords en els hubs de les companyies. Així s'eliminen molèsties per retards en l'arribada de passatgers o per pèrdua d'equipatges procedents dels vols de connexió - Potenciació de la venda directa de bitllets, especialment a través d'Internet

- Els empleats treballen realitzant múltiples tasques

- El càtering "gratuït" a bord i altres serveis complementaris desapareixen o passen a ser de pagament. Això representa un benefici addicional per a l'aerolínia.

- Polítiques agressives d'acaparament de combustible: les companyies compren grans quantitats de combustible a baix preu, de manera que si aquest augmenta, aquest creixement no repercuteix directament sobre el preu del bitllet.

- No mostrar la lletra petita ". Les taxes d'aeroport i els càrrecs per emissió són descomptats del preu anunciat, de manera que aquest sembla menor del que en realitat és.

- Baixos costos d'operació. No totes les companyies de baix cost presenten les característiques dalt explicades. Per exemple, algunes busquen diferenciar-se de la resta oferint places numerades, operant amb diversos models d'avió o operant en aeroports de primera categoria ... És el cas de Vueling algunes empreses low cost són: Ryanair, Clickair, EasyJet ...

 

De tota manera aquest tipus de companyies de baix cost solen ser les més beneficioses i demandades pels nostres grups, ja que suposen un estalvi sempre que es reservin amb la suficient antelació. Els preus barats no vol dir que no passin les mateixes mesures de seguretat en els seus avions que les de les companyies de vol regular.

Check Point

Taxa que algunes ciutats italianes fan pagar als autocars per entrar i sortir. En algunes ciutats, els autocars turístics no poden circular per on vulguin, només poden descarregar i carregar els passatgers en punts concrets.

Tacògraf

Un tacògraf és un dispositiu electrònic que registra diversos successos originats en un vehicle mentre s'està movent. El que registra un tacògraf normalment són: velocitat - mitjana i màxima -, rpm, quilòmetres recorreguts, acceleracions i frenades brusques, temps de ralentí. En autocars i camions el tacògraf és obligatori. A l'hora de realitzar un itinerari haurem de tenir en compte els descansos dels xofers durant tot el trajecte. Lliure distribució Vol dir que l'hotel pot distribuir per habitacions des de 3 a 6 persones. Les de 5 i 6 places en donen com i aquestes seran habitacions més grans. Les habitacions de menys de 3 persones tindran un suplement. Aquesta modalitat d'allotjament de lliure distribució és la més utilitzada per als grups d'estudiants.

Dipòsit

És una quantitat per alumne que demanen molts hotelers quan un grup arriba a l'establiment. Es tracta d'un import que es cobra en funció de dipòsit per tal de fer front a possibles desperfectes soferts o comportament inadequat cap a l'hotel per part de membres del grup. En cas que no hi hagi cap desperfecte aquesta quantitat es retorna íntegrament a cada alumne.

Taxes d'equipatges

És una taxa que cobren totes les companyies de baix cost per maleta facturada que en alguns casos suposen 15 euros per cada trajecte de viatge, tot i que en els nostres pressupostos incloem aquesta taxa d'una maleta facturada per persona a l'anada ia la tornada.