Consells pràctics per el viatge

MAI ES QUEDARÀ UN ALUMNE (O ALUMNA) SOL/A AL LLARG DEL VIATGE. sempre estareu en grup i com més nombrós millor.

MENJARS: porteu menjar de casa (conserves, embotits, fruits secs, galetes, etc) que us vindrà bé en molts moments. Tractarem de passar per supermercats on pugueu emmagatzemar per pocs diners, us anirem recomanant diàriament on podeu trobar menjar el més barat possible.

DINERS: aquest grup es beneficiarà de la implantació de la moneda única a Europa. S'han acabat els problemes del canvi de moneda. Seguint les recomanacions anteriors per al menjar, amb uns cent cinquanta o dos-cents euros tindreu suficient per al viatge, d'aquí cap amunt cadascú portarà el que cregui convenient. Tots els museus estatals són gratuïts per als estudiants degudament acreditats (els professors portarem diverses llistes segellades que ens serviran d'acreditació).

 

MOLT IMPORTANT: cal anar amb compte amb els robatoris. Heu de buscar-vos algun refugi segur per a la vostra cartera i diners. Deixeu a casa les joies i objectes de valor i teniu cura de l'equipatge.

LES TRUCADES TELEFÒNIQUES DES DELS HOTELS SOLEN SER MOLT CARES, el millor és trucar a Espanya directe de telefònica, és el mitjà més econòmic. El mòbil funciona perfectament però el tram internacional sempre el paga el propietari del mòbil. A més els pares disposen dels números de telèfon de tots els hotels on ens allotjarem. Recomanem fer bon ús dels mòbils perquè no es disparin les despeses.

ELS MENORS D'EDAT: necessiten una autorització paterna segellada a la comissaria, per passar la frontera. No s'oblidin portar carnet (del pare i el fill) i el llibre de família.


L'organització de grups dins de l'autobús és molt important per guanyar molt de temps en els nombrosos recomptes i en els repartiments d'habitacions als hotels.

La roba ha de ser esportiva i còmoda. No estarà de més un impermeable o paraigües.

 

Una cosa que sempre es recomana en aquests viatges és la càmera de fotos. També seria convenient portar un diari de viatge que després us podrà servir per recordar i compartir.

De les guies, plànols, mapes, etc. s'encarregaran els professors. En les llargues hores d'autobús, tindreu temps per tot això i per comentar els costums del país que visitareu.

ELS MEDICAMENTS: no es facilitarà cap tipus de medicament. Porteu aquells que pugueu necessitar en cas de mal de cap, mareig o indisposició habitual. Si us trobeu malament, aviseu de seguida als professors. Els molt propensos al mareig, encara que sempre anirem per autopista, han de prendre les seves precaucions: posar-se endavant, prendre pastilles, etc.

Un últim consell molt important és que qualsevol problema o dubte que tingueu ho consulteu amb els professors.